ARCADIA KONCEPT

Dobavitelji

Delta Light

Delta Light je belgijski proizvajalec svetil, ki deluje že od leta 1987 in je po vsem svetu poznan kot kreator subtilne mešanice ambientalnosti, elegance, funkcionalnosti in oblikovanja. Njihovi produkti so izčiščeni, odločnih potez in se običajno zlijejo s prostorom.  Njihova barvna paleta je osnovna in pristop modularen, dekorativna svetila so bolj zadržana a vedno elegantna.  Imajo širok spekter svetil in izvorov svetlobe, uporabljajo različne materiale, ki jih smotrno kombinirajo, svetila so izredno zanesljiva in njihova estetska vrednost brezčasna. Katalog Delta Light se imenuje The lighting bible in to z razlogom - njihov širok repertoar zahteva veliko strani...

Simes

Simes je italijansko podjetje z dolgo tradicijo in izredno kvaliteto produktov. Simes uporablja najboljše materiale, zaščitne prevleke in končne obdelave ohišij pri izdelavi svojih produktov. Zelo tehničen dizajn zunanjih svetil se umika vedno bolj oblikovno prijetnim izdelkom. Na voljo imamo bazenska svetila, kandelabre in reflektorje, vgradna svetila vseh vrst montaže in nekaj svetil s svetlobnimi efekti. Simes ima dobro tehnično podporo, servis in njihovi produkti so izjemno zanesljivi. Reflektorji so eni izmed boljših na trgu saj se odlikujejo z izjemnim izkoristkom, njihova optika je izjemna.

Flos

Flos je špansko/italijansko podjetje, ki zajema dekorativni in arhitekturni spekter svetil. Zunanja svetila so ravno tako zanimivih in brezčasnih oblik kot notranja. Tradicionalno-sodobni bi lahko povzeli njihovo usmeritev v oblikovanju. Flos zelo dobro prebira trg in zahteve arhitektov izpolnjuje s produkti, ki ponujajo celostne rešitve pri oblikovanje prostora in svetlobe, njihov pristop zajema tako ergonomijo kakor golo estetiko in preprosto funkcionalno rešitev. Kot prejemnik mnogih mednarodnih nagrad za oblikovanje, se Flos vedno postavlja na sam vrh lestvice najboljših.

Artemide

Znamke Artemide ni potrebno prav posebno predstavljati. S svojimi kultnimi zimzelenimi produkti kot sta Tolomeo in Tizio postavlja trende že nekaj desetletij ter vedno znova išče nove brezčasne oblike. V zadnjih letih prevzemajo izdelki Artemide vedno bolj organske, ekscentrične in amorfne oblike; kakovost in ekološka neoporočnost izbranih materialov ostajata še vedno visoko med prioritetami podjetja. Velik poudarek dajejo na inovacije in tehnologijo kontrolnih sistemov svetlobnih teles ter upravljanja sistemov razsvetljave. Artemide imajo poleg dekorativnega tudi arhitekturni program, v katerem srečamo tehnološko dovršena svetila z izpostavljeno idejo v oblikovalski zasnovi. Zunanja razsvetljava je prav tako izredno zanimiva, čeprav ne tako znana in razširjena kakor ostali programi.

iGuzzini

Ustanovljen je bil leta 1959 in se ukvarja z notranjo in zunanjo razsvetljavo ter je trenutno med vodilnimi italijanskimi in evropskimi načrtovalci svetlobe in proizvajalci svetil. Nekaj o samozavesti in kvaliteti njihovih izdelkov pove tudi  garancija na izdelke iGuzzini, katera znaša celih 5 let. Podjetje je vpisano tudi v arhiv Italijanske kulturne dediščine, znani so po načrtovanju in izvedbi največjih projektov na svetu. Njihova svetila so tehnično naravnana in usmerjena v trg, ki zahteva dobro kontrolo nad svetlobo in ugodno razmerje med kvaliteto in ceno. Med številnimi prejetimi nagradami so: Red dot Award; ADI Design Index; iF; Compasso d'Oro in druge..

Exenia

Exenia je na trgu sveže podjetje, ustanovljeno marca 2010 kot nadaljevanje italijanske znamke Esedra. Ponuja svobodo v razsvetljavi, kar se kaže skozi oblikovalski pridih pop kulture, širokega nabora barv in smotrnih oblik.  Zanimivi so njihovi produkti, ki omogočajo barvanje s stensko barvo, kar jim omogoča zlivanje z okolico in neopaznost, nevsiljivost. Cilj Exenije je zagotoviti visoko kakovost materialov, vsestranskost sestavljanja sistemov in hiter odziv na spremembe na trgu. Cenovno je to eden izmed najbolj ugodnih programov, večina svetil pa je sedaj tudi že v LED tehnologiji.

MLE

Uspeh te znamke z lahkoto pripišemo delovnim metodam in vrhunski specializaciji. Tesno sodelovanje z oblikovalci interierjev vrhunskih birojev jim omogoča, da odgovorijo na vse potrebe z inovativnimi, funkcionalnimi in predvsem elegantnimi produkti. MLE je klasika, ki se uporablja po vsem svetu v najbolj prestižnih prostorih hotelov, vil, graščin... Svetila so klasika, zasnovana iz vrhunskih materialov.

esse-ci

Esse-ci je Italijansko podjetje za razsvetljavo, ki je bilo ustanovljeno leta 1984 v bližini Padove. Je tehnično usmerjeno podjetje, z izdelki čistih in preprostih oblik, ki dajejo prednost tehnologiji in njeni uporabnosti, vzdržljivosti in zanesljivosti. Izredno prilagodljivo podjetje izstopa predvsem pri večjih projektih, ki zahtevajo tehnična in po naročilu izdelana svetila visokih izkoristkov in različnih optik. Materiali in svetlobni viri so najvišje kvalitete, servis svetil je izjemen.

Arcadia koncept

Arcadia Koncept je notranje oblikovanje z izbiranjem in nakupom opreme glede na vizijo projekta. Brandi sledijo. Podjetje je sveže, novo in deluje kot podpora arhitektom pri projektiranju interjerjev . Koncept integrira v svojo projektiranje tudi svetlobo (s pomočjo Arcadie Lightwear), ki postane del opreme, čeprav ta morda ni bila zasnovana v samem originalnem kosu opreme. Na enem mestu se usklajujejo barve sten in pohištvo, tla in preproge... Kot nekakšno aranžiranje prostorov od A do Ž. Arhitekti tako dobijo na voljo sodelavce, ki jih nič ne stanejo. Ciljne stranke so vsi, ki želijo da je njihova gradbeno rešena hiša urejena tudi v notranjosti.

Vibia

Vibia je stacionirana v Barceloni (Španiji) in proizvaja ter distribuira dekorativna svetila za notranjost in zunanjost. Njihov cilj je prodaja produktov vrhunske kvalitete in dizajna, tako so iz lokalnega znanja zgradili lokalno podjetje. Znani so po izjemno prefinjenih, tankih svetilih, tako za zunanjost kot notranjost. Najbolj zanimiv je njihov modularni program, kjer se lahko naredi izjemno zanimive kompozicije, katere se kasneje s pomočjo tiskanih podlog enostavno sestavi in montira. Zunanji izdelki Vibia so tako pri svetlobni efektih kakor oblikovanju sveži in zanimivi.

Masiero

Podjetje je ustanovljeno leta 1981 (Paul Masiero in Marilena Pellizzato) kot del skupine Emme Pi Svetila. Je vodilno v dekorativni razsvetljavi višjega cenovnega razreda z izrazitim poudarkom bleska kristalov Swarovski v oblikah iz klasičnega obdobja 19.stoletja. S programom Eclettica pa Masiero stopi v novo obdobje neo klasičnih oblik in integracije novih tehnologij v bolj prečiščene klasične oblike. S sedežem nekaj kilometrov od Benetk se tradicija in inovativnost Masiero filozofije nadaljuje in daje življenje kreacijam visoke umetniške vrednosti. Masiero je zdaj referenčna blagovna znamka, ki je prisotna na vseh svetovnih trgih, njihova svetila krasijo najbolj prestižne razstavne salone, ekstravagantne rezidence in hotele po svetu.

Linergy

LINERGY je italijansko podjetje za zasilno razsvetljavo, ki je bilo ustanovljeno 1996. Je manjše, vendar izredno prilagodljivo podjetje, ki slovi po svoji zanesljivosti, vzdržljivosti ter enostavni uporabi. Velik poudarek dajejo na sisteme krmiljenja zasilne razsvetljave, kar se kaže v dovršenih sistemih centralnega napajanja zasilne razsvetljave, kot tudi v sistemih centralnega nadzora zasilne razsvetljave.

Aldo Bernardi

Test
Prijava na svetlobne e-novice: